به گزارش «نماینده»، سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه نشست خبری جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی که ظهر امروز دوشنبه ۱۳ مهر برگزار شد، در پاسخ به سوال مبنی بر احتمال عدم حضور ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت امسال گفت: نمایشگاه فرانکفورت به عنوان یک برنامه معتبر فرهنگی قابل احترام است. شعاری که امسال نمایشگاه فرانکفورت مطرح کرده، آزادی بیان است اما آزادی بیان که یک حق انسانی، اخلاقی و دینی است، با دعوت از سلمان رشدی جور در نمیآید.
وی در ادامه بیان کرد: اگر بخواهیم آزادی به یک مقوله پایدار تبدیل شود و مقدمه خشونت و صلح ستیزی نباشد، باید لوازمی را فراهم آوریم. یکی از ابتدایی ترین این لوازم احترام به مقدسات ادیان و مذاهب است. اتفاقی که توسط سلمان رشدی با تدوین «آیات شیطانی» افتاد، در قلمرو آزادی بیان تعریف نمی شود بلکه مقدمه ظهور داعشیها و طالبان را فراهم می آورد.
صالحی دعوت از سلمان رشدی را به معنی دعوت از یک نویسنده که رمانی را منتشر کرده، ندانست و گفت: این دعوت مقدمه یک اتفاق است. دعوت از سلمان رشدی تحریک احساسات و عواطفی است که معلوم نیست به کجا ختم شود. وقتی یک نمایشگاه معتبر چون نمایشگاه کتاب فرانکفورت با شعار آزادی بیان از سلمان رشدی دعوت میکند، یعنی شعار خود را مخدوش کرده است.
معاون فرهنگی ارشاد همچنین بیان کرد: ما ابتدا تلاش کردیم تا به دور از جنجال مسئله را ختم به خیر کنیم به همین خاطر موسسه نمایشگاههای فرهنگی به رئیس نمایشگاه کتاب فرانکفورت نامه نوشت و از او درخواست کرد که سلمان رشدی در نشست خبری حضور پیدا نکند اما هیچ پاسخی دریافت نکردیم و احساس ما این است که در چنین شرایطی حضور سلمان رشدی بسیار سوالبرانگیز است و این حدس را تقویت میبخشد که لابیهای صهیونیستی باب تازهای را در دشمنی با ایران پس از موفقیت در مذاکرات هسته ای و لغو تحریمها باز کردند.
صالحی همچنین به ادامه رایزنی ها با نمایشگاه کتاب فرانکفورت اشاره و بیان کرد: ما با کشورهای اسلامی نیز رایزنی کردهایم که بیان اعتراضی خود را در دعوت از سلمان رشدی مطرح کنند، امیدواریم این گفتگوها به تجدید نظر در ارتباط با نمایشگاه کتاب فرانکفورت و حضور ایران در این نمایشگاه منتهی شود.
نظر شما